Kestane Dolgulu Kurabiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestane Dolgulu KurabiyeKestane Dolgulu Kurabiye Kestane Dolgulu Kurabiye Tarifi - Kestane Dolgulu KurabiyeNasıl Yapılır - Kestane Dolgulu Kurabiye Malzemeleri Malzemeler: 125 gr margarin1 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı pudra şekeri yarım paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket şekerli vanilin 3,5 su bardağı un (elinizin sıcaklığına göre artıp azalabilir) Yapılışı: 1- Un, pudra şekeri, yoğurt, vanilya, sıvı yağ, kabartma tozu ve oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alın ![]() 2- İster mikserin hamur yoğurma aparatı ile isterseniz elde kulak memesi kıvamına gelinceye kadar hamurunuzu yoğurun (Mikser kullancaksanız son aşamada yine eliniz ile hamuru toplamanız gerekiyor )3- Kıvama gelen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın Top haline gelen hamurunuzun ortasını parmağınız ile açıp genişletin![]() 4- Kestane püresinden yarım tatlı kaşığı kadar alıp açtığınız çukura yerleştirin ve kenarlarını düzelterek çukuru kapatın ![]() 5- Kurabiyeleri sıkmadan elinizde son kez yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin ![]() 6- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin ![]() |
|
|
|