![]() |
Kestane Dolgulu Kurabiye
Kestane Dolgulu Kurabiye
Kestane Dolgulu Kurabiye Tarifi - Kestane Dolgulu KurabiyeNasıl Yapılır - Kestane Dolgulu Kurabiye Malzemeleri Malzemeler: 125 gr. margarin 1 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı pudra şekeri yarım paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket şekerli vanilin 3,5 su bardağı un (elinizin sıcaklığına göre artıp azalabilir) Yapılışı: 1- Un, pudra şekeri, yoğurt, vanilya, sıvı yağ, kabartma tozu ve oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alın. 2- İster mikserin hamur yoğurma aparatı ile isterseniz elde kulak memesi kıvamına gelinceye kadar hamurunuzu yoğurun. (Mikser kullancaksanız son aşamada yine eliniz ile hamuru toplamanız gerekiyor.) 3- Kıvama gelen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın. Top haline gelen hamurunuzun ortasını parmağınız ile açıp genişletin. 4- Kestane püresinden yarım tatlı kaşığı kadar alıp açtığınız çukura yerleştirin ve kenarlarını düzelterek çukuru kapatın. 5- Kurabiyeleri sıkmadan elinizde son kez yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin. 6- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.