Minik ve Pratik Börekler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Minik ve Pratik BöreklerMinik ve Pratik Börekler Minik ve Pratik Börekler Tarifi - Minik ve Pratik Börekler Nasıl Yapılır - Minik ve Pratik Börekler Malzemeler Malzeme Listesi 3 Yemek Kaşığı Tereyağı 2 Yemek Kaşığı Un 2 Adet Yufka İç Harcı İçin 1 Çay Kaşığı Tuz Yarım Çay Kaşığı Karabiber 2 Adet Patates Minik ve Pratik Börekler Nasıl Yapılır? 1 2 adet patatesi kabuklarını soyarak ve ikiye bölerek haşlayın![]() 2 Patatesler ılındıktan sonra çatalla ezin ve içine az yağlı peynir ufalayın, karabiber de ekleyerek hazır edin![]() 3 Tereyağını küçük bir tava içinde eritin![]() 4 Yufkanın birini tezgaha serin Yarısını erimiş tereyağı ile fırça yardımı ile yağlayın Üzerine elinizle bir yemek kaşığını geçmeyecek şekilde un serpiştirin![]() 5 Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın Yine fırça ile yağlayarak un serpiştirin![]() 6 Yağladığınız yufkanın uzun kenarına patatesli harçtan uzunlamasına yerleştirin Keserken yanlardan çıkmaması için 2 şer santim yanlardan kapatıp uzunlamasına yuvarlayın![]() 7 Uzun yuvarlağınızı 4-5 sanrim uzunluğunda keserek fırın kağıdı sermiş olduğunuz tepsiye dizin![]() 8 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar börekler kızarana dek pişirin![]() 9 Sıcak olarak servis yapın![]() Not: Dilerseniz patatesli harcın ortasına sosis de yerleştirebilirsiniz ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|