![]() |
Minik ve Pratik Börekler
Minik ve Pratik Börekler
Minik ve Pratik Börekler Tarifi - Minik ve Pratik Börekler Nasıl Yapılır - Minik ve Pratik Börekler Malzemeler Malzeme Listesi 3 Yemek Kaşığı Tereyağı 2 Yemek Kaşığı Un 2 Adet Yufka İç Harcı İçin 1 Çay Kaşığı Tuz Yarım Çay Kaşığı Karabiber 2 Adet Patates Minik ve Pratik Börekler Nasıl Yapılır? 1. 2 adet patatesi kabuklarını soyarak ve ikiye bölerek haşlayın. 2. Patatesler ılındıktan sonra çatalla ezin ve içine az yağlı peynir ufalayın, karabiber de ekleyerek hazır edin. 3. Tereyağını küçük bir tava içinde eritin. 4. Yufkanın birini tezgaha serin. Yarısını erimiş tereyağı ile fırça yardımı ile yağlayın. Üzerine elinizle bir yemek kaşığını geçmeyecek şekilde un serpiştirin. 5. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın. Yine fırça ile yağlayarak un serpiştirin. 6. Yağladığınız yufkanın uzun kenarına patatesli harçtan uzunlamasına yerleştirin. Keserken yanlardan çıkmaması için 2 şer santim yanlardan kapatıp uzunlamasına yuvarlayın. 7. Uzun yuvarlağınızı 4-5 sanrim uzunluğunda keserek fırın kağıdı sermiş olduğunuz tepsiye dizin. 8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar börekler kızarana dek pişirin. 9. Sıcak olarak servis yapın. Not: Dilerseniz patatesli harcın ortasına sosis de yerleştirebilirsiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.