06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Laz Böreği
Laz Böreği
Laz Böreği Tarifi - Laz Böreği Nasıl Yapılır - Laz Böreği Malzemeleri
Malzeme Listesi
7 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
2 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
150 Gram Tereyağ (Üzeri ve Araları için)
İç Muhallebisi İçin
4 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
2 Su Bardağı Toz Şeker
6 Adet Yumurta
2 Litre Süt
Şerbeti İçin
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Laz Böreği Nasıl Yapılır?
1 Önce böreğin iç muhallebisini hazırlayın Tencereye 2 litre süt, 2 su bardağı toz şeker ve 4 yemek kaşığı buğday nişastasını koyup, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Yumurtaları çırparak, daha sonra ilave etmek için bir kenarda bekletin
2 Hamurunu hazırlamak için, yoğurma kabına, 7 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı yoğurt ve sıvı yağı koyup iyice yoğurun Un yetersiz gelirse ilave edin Hamuru 1 saat dinlendirin
3 Dinlendirdiğiniz hamurdan bezeler kopararak, kullanacağınız fırın tepsisinin büyüklüğüne göre 12 adet yufka açın Yufkalar mümkün olduğu kadar ince açılmalıdır
4 Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkayı, yufkanın fazla gelen kısımlarını tepsiden sarkacak şekilde yayın Yufkanın sarkan kısımlarını kesmeyin
5 İlk yufkanın üzerine eritilmiş tereyağ gezdirip ikinci yufkayı da aynı şekilde yayın Toplam 6 adet yufkayı yayana kadar bu işlemi tekrarlayın
6 Daha önce hazırlanan muhallebinin içerisine, bekletilen çırpılmış yumurtayı ilave edip iyice karıştırın Yumurtaların muhallebiye iyice yedirilmesi gerekir
7 Muhallebiyi iyice karıştırdıktan sonra tepsideki yufkaların üzerine dökün ve eritilmiş tereyağından üzerine bolca gezdirin
8 Tepsiye döktüğünüz muhallebinin üzerine, aralarına eritilmiş tereyağ gezdirmek suretiye 6 adet daha yufka açıp yayın Son yufkayı yaydıktan sonra, tepsinin kenarlarından sarkan kısımları kesip üzerine tekrar eritilmiş tereyağından bolca dökün
9 Önceden ısıstılmış 180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık olarak 1 saat pişirin
10 Börek piştikten sonra, üzerine dökmek için gerekli olan şerbetini hazırlamak için, 1 su bardağı şekeri 1 su bardağı su ile kaynatın ve börek pişip biraz soğuduktan sonra üzerine iyice yayarak dökün Arzuya göre ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
Not:
Laz Böreği için, hazır paketlerde satılan baklava yufkasını da kullanabilirsiniz Hazır baklava yufkası kullanacaksanız, 12 adet alt katına, 12 adet üst katına kullanarak aynı lezzeti elde edebilirsiniz
Afiyet Olsun  
|
|
|