ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Laz Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165132)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:28 AM

Laz Böreği
 
Laz Böreği
Laz Böreği Tarifi - Laz Böreği Nasıl Yapılır - Laz Böreği Malzemeleri



Malzeme Listesi

7 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
2 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
150 Gram Tereyağ (Üzeri ve Araları için)

İç Muhallebisi İçin
4 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
2 Su Bardağı Toz Şeker
6 Adet Yumurta
2 Litre Süt

Şerbeti İçin
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker

Laz Böreği Nasıl Yapılır?

1. Önce böreğin iç muhallebisini hazırlayın. Tencereye 2 litre süt, 2 su bardağı toz şeker ve 4 yemek kaşığı buğday nişastasını koyup, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Yumurtaları çırparak, daha sonra ilave etmek için bir kenarda bekletin.

2. Hamurunu hazırlamak için, yoğurma kabına, 7 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı yoğurt ve sıvı yağı koyup iyice yoğurun. Un yetersiz gelirse ilave edin. Hamuru 1 saat dinlendirin.

3. Dinlendirdiğiniz hamurdan bezeler kopararak, kullanacağınız fırın tepsisinin büyüklüğüne göre 12 adet yufka açın. Yufkalar mümkün olduğu kadar ince açılmalıdır.

4. Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkayı, yufkanın fazla gelen kısımlarını tepsiden sarkacak şekilde yayın. Yufkanın sarkan kısımlarını kesmeyin.

5. İlk yufkanın üzerine eritilmiş tereyağ gezdirip ikinci yufkayı da aynı şekilde yayın. Toplam 6 adet yufkayı yayana kadar bu işlemi tekrarlayın.

6. Daha önce hazırlanan muhallebinin içerisine, bekletilen çırpılmış yumurtayı ilave edip iyice karıştırın. Yumurtaların muhallebiye iyice yedirilmesi gerekir.

7. Muhallebiyi iyice karıştırdıktan sonra tepsideki yufkaların üzerine dökün ve eritilmiş tereyağından üzerine bolca gezdirin.

8. Tepsiye döktüğünüz muhallebinin üzerine, aralarına eritilmiş tereyağ gezdirmek suretiye 6 adet daha yufka açıp yayın. Son yufkayı yaydıktan sonra, tepsinin kenarlarından sarkan kısımları kesip üzerine tekrar eritilmiş tereyağından bolca dökün.

9. Önceden ısıstılmış 180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık olarak 1 saat pişirin.

10. Börek piştikten sonra, üzerine dökmek için gerekli olan şerbetini hazırlamak için, 1 su bardağı şekeri 1 su bardağı su ile kaynatın ve börek pişip biraz soğuduktan sonra üzerine iyice yayarak dökün. Arzuya göre ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Not:
Laz Böreği için, hazır paketlerde satılan baklava yufkasını da kullanabilirsiniz. Hazır baklava yufkası kullanacaksanız, 12 adet alt katına, 12 adet üst katına kullanarak aynı lezzeti elde edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.