Peynirli Sütlü Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Sütlü BörekPeynirli Sütlü Börek Peynirli Sütlü Börek Tarifi - Peynirli Sütlü Börek Nasıl Yapılır - Peynirli Sütlü Börek Malzemeleri Malzeme Listesi 5 Adet Yufka 2,5 Su Bardağı Süt 3 Adet Yumurta 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Çay Kaşığı Margarin 2,5 Su Bardağı Beyaz Peynir (Rendelenmiş) 1 Demet Maydanoz Peynirli Sütlü Börek Nasıl Yapılır? 1 Mayadanozu ince inve kıyın ve rendelenmiş beyaz peynir ile karıştırarak böreğin iç harcını hazırlayın![]() 2 Bir kasede, yufkaların arasına sürmek için 2 yumurta, 2,5 su bardağı süt ve 1 çay fincanı sıvı yağı iyice karıştırın![]() 3 Yuvarlak fırın tepsisini çok hafif yağlayın 1 adet yufkayı serip üzerine fırça yardımı ile yumurtalı süt karışımından sürün (Yumurtalı süt karışımını dört eşit miktarda kullanmalısınız,dikkat ediniz)4 Yumurtalı süt karışımının üzerine 1 adet daha (ikinci yufka) yufka serin ve üzerine yumurtalı sütten sürün![]() 5 Serdiğiniz ve yumurtalı süy sürdüğünüz ikinci yufakanın üzerine hazırladığınız peynirli iç harcının yarısını yayın![]() 6 Yaydığınız peynirli iç harcın üzerine üçüncü yufkayıda serin ve yumurtalı süt karışımından biraz daha sürdükten sonra kalan peynirli iç harcın tamamını dökün ve yayın![]() 7 Dördüncü yufkayıda peynirli harcın üzerine serin ve yumurtalı süt karışımından tekrar sürün![]() 8 Son olarak beşinci yufkayıda yayın En altaki yufkanın taşan kısımlarını böreğin üstüne doğru kapatın Artan sütlü karışıma 1 yumurta ilave ettikten sonra iyice karıştırıp böreğin üztüne sürün![]() 9 Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|