ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Peynirli Sütlü Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165103)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:33 AM

Peynirli Sütlü Börek
 
Peynirli Sütlü Börek
Peynirli Sütlü Börek Tarifi - Peynirli Sütlü Börek Nasıl Yapılır - Peynirli Sütlü Börek Malzemeleri





Malzeme Listesi

5 Adet Yufka
2,5 Su Bardağı Süt
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Kaşığı Margarin
2,5 Su Bardağı Beyaz Peynir (Rendelenmiş)
1 Demet Maydanoz

Peynirli Sütlü Börek Nasıl Yapılır?

1. Mayadanozu ince inve kıyın ve rendelenmiş beyaz peynir ile karıştırarak böreğin iç harcını hazırlayın.

2. Bir kasede, yufkaların arasına sürmek için 2 yumurta, 2,5 su bardağı süt ve 1 çay fincanı sıvı yağı iyice karıştırın.

3. Yuvarlak fırın tepsisini çok hafif yağlayın.1 adet yufkayı serip üzerine fırça yardımı ile yumurtalı süt karışımından sürün.(Yumurtalı süt karışımını dört eşit miktarda kullanmalısınız,dikkat ediniz)

4. Yumurtalı süt karışımının üzerine 1 adet daha (ikinci yufka) yufka serin ve üzerine yumurtalı sütten sürün.

5. Serdiğiniz ve yumurtalı süy sürdüğünüz ikinci yufakanın üzerine hazırladığınız peynirli iç harcının yarısını yayın.

6. Yaydığınız peynirli iç harcın üzerine üçüncü yufkayıda serin ve yumurtalı süt karışımından biraz daha sürdükten sonra kalan peynirli iç harcın tamamını dökün ve yayın.

7. Dördüncü yufkayıda peynirli harcın üzerine serin ve yumurtalı süt karışımından tekrar sürün.

8. Son olarak beşinci yufkayıda yayın.En altaki yufkanın taşan kısımlarını böreğin üstüne doğru kapatın.Artan sütlü karışıma 1 yumurta ilave ettikten sonra iyice karıştırıp böreğin üztüne sürün.

9. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.