Patatesli Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli BörekPatatesli Börek Patatesli Börek Tarifi - Patatesli Börek Nasıl Yapılır - Patatesli Börek Malzemeleri Malzeme Listesi 3 Adet Yufka 6 Adet Patates 250 Gram Kaşar Peynir 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Kaşığı Tuz Yarım Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber 2 Adet Yumurta 2 Su Bardağı Yağ Patatesli Börek Nasıl Yapılır? 1 Patatesleri soyup yıkadıktan sonra tuzlu suda haşlayıp ezin![]() 2 Kaşar peynirini rendenin ince tarafi ile rendeleyin![]() 3 Ezip püre haline getirdiğiniz patateslerin içerisine süt, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta sarısı, tuz ve biberi ekleyip karıştırın Sakızımsı bir kıvama getirin Yumurtanın akını ayrıca kullanacağınız için atmayın![]() 4 Yufkaları tezgahınızın üzerine yayıp eşit iki parça halinde kesin![]() 5 Yumurta aklarını iyice çırpın, yufkanın yuvarlak uçlarına bir fırça yardımı ile yumurta akı sürün![]() 6 Hazırladığınız harcı yufkanın düz kenarına şerit halinde ilave edip ince şekilde bir rulo sarın![]() 7 Yağı genişçe bir tavanın içerisinde kızdırmaya başlayın![]() 8 Ruloları 5 parmak kalınlığında kesin Her bir parçanın eşit büyüklükte olması için kestiğiniz ilk parçayı hiza için kullanabilirsiniz![]() 9 Hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartın fazla yağını alması için bir süre kağıt havlu üzerinde bekletip servise sıcak olarak alabilirsiniz |
|
|
|