ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Patatesli Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165063)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:39 AM

Patatesli Börek
 
Patatesli Börek
Patatesli Börek Tarifi - Patatesli Börek Nasıl Yapılır - Patatesli Börek Malzemeleri



Malzeme Listesi

3 Adet Yufka
6 Adet Patates
250 Gram Kaşar Peynir
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
2 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Yağ

Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra tuzlu suda haşlayıp ezin.

2. Kaşar peynirini rendenin ince tarafi ile rendeleyin.

3. Ezip püre haline getirdiğiniz patateslerin içerisine süt, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta sarısı, tuz ve biberi ekleyip karıştırın. Sakızımsı bir kıvama getirin. Yumurtanın akını ayrıca kullanacağınız için atmayın.

4. Yufkaları tezgahınızın üzerine yayıp eşit iki parça halinde kesin.

5. Yumurta aklarını iyice çırpın, yufkanın yuvarlak uçlarına bir fırça yardımı ile yumurta akı sürün.

6. Hazırladığınız harcı yufkanın düz kenarına şerit halinde ilave edip ince şekilde bir rulo sarın.

7. Yağı genişçe bir tavanın içerisinde kızdırmaya başlayın.

8. Ruloları 5 parmak kalınlığında kesin. Her bir parçanın eşit büyüklükte olması için kestiğiniz ilk parçayı hiza için kullanabilirsiniz.

9. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartın fazla yağını alması için bir süre kağıt havlu üzerinde bekletip servise sıcak olarak alabilirsiniz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.