Mısır Unlu Fasulyeli Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Unlu Fasulyeli BörekMısır Unlu Fasulyeli Börek Mısır Unlu Fasulyeli BörekTarifi - Mısır Unlu Fasulyeli Börek Nasıl Yapılır - Mısır Unlu Fasulyeli Börek Malzemeleri Malzemeler: * Hamur için: * 1 kg un, * Yeteri kadar ılık su, * Tuz, * 250 gram mısır unu, * İçi için: * İki buçuk su bardağı haşlanmış kuru fasulye, * 1 litre süt, * 1 su bardağı sıvıyağ, * Üzerine: * 1 çay bardağı süt, * 1 su bardağı sıvıyağ ![]() Hazırlanışı: * Hamur için un, ılık su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun ![]() * Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın![]() * Her yufkanın üzerine bir buçuk çorba kaşığı mısır unu serpin ![]() * Yufkaları yapışmaz yüzeyli bir tavada tek tek önlü arkalı kızartın ![]() * Diğer tarafta kuru fasulyeyi ezip sütle karıştırın ![]() * Yufkaları yerleştireceğiniz tepsiyi yağlayın ![]() * 2 adet yufkayı tepsiye yayın ![]() * Üzerine kuru fasulyeli karışımdan koyun ![]() * 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin ![]() * Her yufkanın arasına kuru fasulyeli karışımdan koyup, sıvıyağ gezdirin ![]() * Bütün malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın ![]() * En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvıyağ sürün ![]() * Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() * Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın ![]() * Afiyet olsun ![]() |
|
|
|