ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Mısır Unlu Fasulyeli Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165011)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:48 AM

Mısır Unlu Fasulyeli Börek
 
Mısır Unlu Fasulyeli Börek
Mısır Unlu Fasulyeli BörekTarifi - Mısır Unlu Fasulyeli Börek Nasıl Yapılır - Mısır Unlu Fasulyeli Börek Malzemeleri




Malzemeler:

* Hamur için:
* 1 kg un,
* Yeteri kadar ılık su,
* Tuz,
* 250 gram mısır unu,
* İçi için:
* İki buçuk su bardağı haşlanmış kuru fasulye,
* 1 litre süt,
* 1 su bardağı sıvıyağ,
* Üzerine:
* 1 çay bardağı süt,
* 1 su bardağı sıvıyağ.

Hazırlanışı:

* Hamur için un, ılık su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
* Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
* Her yufkanın üzerine bir buçuk çorba kaşığı mısır unu serpin.
* Yufkaları yapışmaz yüzeyli bir tavada tek tek önlü arkalı kızartın.
* Diğer tarafta kuru fasulyeyi ezip sütle karıştırın.
* Yufkaları yerleştireceğiniz tepsiyi yağlayın.
* 2 adet yufkayı tepsiye yayın.
* Üzerine kuru fasulyeli karışımdan koyun.
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin.
* Her yufkanın arasına kuru fasulyeli karışımdan koyup, sıvıyağ gezdirin.
* Bütün malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın.
* En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvıyağ sürün.
* Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
* Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
* Afiyet olsun.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.