![]() |
Mısır Unlu Fasulyeli Börek
Mısır Unlu Fasulyeli Börek
Mısır Unlu Fasulyeli BörekTarifi - Mısır Unlu Fasulyeli Börek Nasıl Yapılır - Mısır Unlu Fasulyeli Börek Malzemeleri Malzemeler: * Hamur için: * 1 kg un, * Yeteri kadar ılık su, * Tuz, * 250 gram mısır unu, * İçi için: * İki buçuk su bardağı haşlanmış kuru fasulye, * 1 litre süt, * 1 su bardağı sıvıyağ, * Üzerine: * 1 çay bardağı süt, * 1 su bardağı sıvıyağ. Hazırlanışı: * Hamur için un, ılık su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. * Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. * Her yufkanın üzerine bir buçuk çorba kaşığı mısır unu serpin. * Yufkaları yapışmaz yüzeyli bir tavada tek tek önlü arkalı kızartın. * Diğer tarafta kuru fasulyeyi ezip sütle karıştırın. * Yufkaları yerleştireceğiniz tepsiyi yağlayın. * 2 adet yufkayı tepsiye yayın. * Üzerine kuru fasulyeli karışımdan koyun. * 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. * Her yufkanın arasına kuru fasulyeli karışımdan koyup, sıvıyağ gezdirin. * Bütün malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. * En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvıyağ sürün. * Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. * Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın. * Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.