![]() |
karaman yöresinden(batırık) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() karaman yöresinden(batırık)Malzemeler: 4 kisilik malzemeler 4 cay bardagi ince bulgur 1,5 cay bardagi tahin 1 kuru sogan maydonoz, yesil biber, taze sogan, (varsa 2,3 adet kurutulmus domates; minicik suda haslayalim incecik dograyalim, karisima ekleyelim), yoksa 1 adet taze domates rendesi 1 tatli kasigi domates salcasi, 1 tatli kasigi biber salcasi tuz ve pul biber 1 cay bardagi kaba ögütülmüs ceviz Hazirlanisi: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() (tahini bir kabin icine alalim, hafifce kavuralim) Kuru sogani incecik dograyalim, sisen bulgura dökelim, elimizle yoguralim, soganlarin lezzeti bulgura gecsin ![]() Salcasini ve tahini ekleyelim Tuzunu biberini ekleyip yogurmaya devam edelim En son olarak incecik dogranmis yesillikleri ve varsa domatesleri bulgura katip son kez yoguralim ![]() Elimizle sekil verip, servis tabagina alalim ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katik olarak: PIYAZ: Kirmizi sogani ince ince yarim ay seklinde dograyalim ![]() ![]() ![]() ![]() Domates, marul, salatalik, tursu, haslanmis lahana, limon, turp |
![]() |
![]() |
|