![]() |
karaman yöresinden(batırık)
Malzemeler: 4 kisilik malzemeler 4 cay bardagi ince bulgur 1,5 cay bardagi tahin 1 kuru sogan maydonoz, yesil biber, taze sogan, (varsa 2,3 adet kurutulmus domates; minicik suda haslayalim incecik dograyalim, karisima ekleyelim), yoksa 1 adet taze domates rendesi 1 tatli kasigi domates salcasi, 1 tatli kasigi biber salcasi tuz ve pul biber 1 cay bardagi kaba ögütülmüs ceviz Hazirlanisi: 1.Karistirma kabina ince bulgurlari alalim. 4,5 cay bardagi sicak su ile islatalim. Agzina bir kapak kapatalim, bulgurlar iyice sissin. (tahini bir kabin icine alalim, hafifce kavuralim) Kuru sogani incecik dograyalim, sisen bulgura dökelim, elimizle yoguralim, soganlarin lezzeti bulgura gecsin. Salcasini ve tahini ekleyelim Tuzunu biberini ekleyip yogurmaya devam edelim En son olarak incecik dogranmis yesillikleri ve varsa domatesleri bulgura katip son kez yoguralim. Elimizle sekil verip, servis tabagina alalim. 2.Kalan köfteye soğuk su ekleyin . yalnız çok fazla su eklenmemeli , kıvamı koyu olmalı. tekrardan tuzunu kontrol edin. Tuzu az ise biraz daha ekleyin. Kalan limon suyunu ekleyin. limon suyu az gelirse tekrar ekleyebilirsiniz. ince ince doğranmış salatalık ve haşlanmış lahana ile servis edin. isteğe bağlı olarak daha soğuk olması için buz da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Katik olarak: PIYAZ: Kirmizi sogani ince ince yarim ay seklinde dograyalim. Üzerine tuz atip ovalim acisini alsin, soganlari yikayalim ve suyunu süzelim. 1,2 tatli kasigi sumak ve bir miktar maydonoz ekleyelim. Piyaz hazir. Domates, marul, salatalik, tursu, haslanmis lahana, limon, turp |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.