Fosin |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
FosinMalzemeler: 2 su bardağı un 2 kaşık yoğurt 1 adet yumurta 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı zeytinyağı Ilık su Kızartma için yağ Yapılışı: Küçük bir kabın içersine un elenir ve ortası havuz gibi açılır Unun üzerine tuz ve karbonat serpiştirilir Daha sonra sırasıyla yumurta , yoğurt ve zeytinyağı konularak ılık su yardımıyla elinize yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur hazırlanır 5-10 dk dinlendirildikten sonra tezgah üzeri unlanarak hamur 05 mm kalınlığında açılır (Çok ince açmamaya özen gösterirseniz iyi olur aksi takdirde daha az kabarır)Kızgın yağ içersine dikkatlice atılarak kızartılır |
|