Lahana Gömlekli Hamsi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahana Gömlekli HamsiLahana Gömlekli Hamsi 1 demet karalahana 200 gr hamsi (kılçıksız ayıklanmış ) 2 taze soğan ( 50 gr ) 2 çorba kaşığı maydanoz Yeteri kadar tuz ve karabiber LUNA MargarinHazırlanışı : Kıyılmış taze soğan, kıylmış maydanoz, tuz ve kırmızı biberi birlikte ovun Yeterince yumuşayınca, ayıklanmış hamsileri ilave edin Karalahana yapraklarının orta boy olanlarını seçin![]() Bir tencerede biraz su kaynatın, yaprakları içine atıp 1-2 dakika haşlayın Çıkarıp sap ve damarlarını kesin İçlerine hamsili karışımdan koyun Üzerine bir çay kaşığı Luna parçası koyup gevşek rulolar yapın![]() Yağlanmış fırın kabına dizin Hiç açık kalmayacak şekilde, üzerlerine fırça ile Luna sürün 220 derecede 10 dakika fırınlayın![]() Püf Noktaları : Her tür lahananın haşlanınca ağır bir koku bırakmasından yakınıyorsanız çaresi var Az haşlayın Böylesi hem lezzet, hem besin değeri açısından daha doğrudur, hem de bu kokunun sebebi aşırı pişirmektir
|
|
|
|