ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lahana Gömlekli Hamsi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164730)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 10:35 AM

Lahana Gömlekli Hamsi
 
Lahana Gömlekli Hamsi

.1 demet karalahana
.200 gr. hamsi (kılçıksız ayıklanmış )
.2 taze soğan ( 50 gr. )
.2 çorba kaşığı maydanoz
.Yeteri kadar tuz ve karabiber
.LUNA Margarin




Hazırlanışı :
Kıyılmış taze soğan, kıylmış maydanoz, tuz ve kırmızı biberi birlikte ovun. Yeterince yumuşayınca, ayıklanmış hamsileri ilave edin. Karalahana yapraklarının orta boy olanlarını seçin.
Bir tencerede biraz su kaynatın, yaprakları içine atıp 1-2 dakika haşlayın. Çıkarıp sap ve damarlarını kesin. İçlerine hamsili karışımdan koyun. Üzerine bir çay kaşığı Luna parçası koyup gevşek rulolar yapın.
Yağlanmış fırın kabına dizin. Hiç açık kalmayacak şekilde, üzerlerine fırça ile Luna sürün. 220 derecede 10 dakika fırınlayın.
Püf Noktaları :
Her tür lahananın haşlanınca ağır bir koku bırakmasından yakınıyorsanız çaresi var. Az haşlayın. Böylesi hem lezzet, hem besin değeri açısından daha doğrudur, hem de bu kokunun sebebi aşırı pişirmektir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.