![]() |
Pirinçli bulgurlu çingene pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinçli bulgurlu çingene pilavıPirinçli bulgurlu çingene pilavı Pirinçli bulgurlu çingene pilavı 4-5 Kişilik Gerekli Malzemeler: Pirinç (1 su bardağı) Bulgur (1 su bardağı) Tereyağı (2 çorba kaşığı) Su (2 ![]() Tuz Karabiber Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve yanmamasına dikkat ederek kızdırın ![]() Çukur bir kaba 1 su bardağı pirinç ve 1 su bardağı bulguru koyun, iyice yıkayın ve süzün ![]() Yağ kızınca yıkadığınız bulgur ve pirinci tencereye ilave edin ![]() ![]() 1-2 dakika kavurduğunuz bulgur ve pirincin üzerine 2 ![]() ![]() Pişmesi biten pilavınızı 15-20 dakika dinlenmeye bırakın ve ılık olarak servis yapın ![]() afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|