Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgurlu, çingene, pilavı, pirinçli

Pirinçli bulgurlu çingene pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli bulgurlu çingene pilavı



Pirinçli bulgurlu çingene pilavı

Pirinçli bulgurlu çingene pilavı
4-5 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Pirinç (1 su bardağı)
Bulgur (1 su bardağı)
Tereyağı (2 çorba kaşığı)
Su (25 su bardağı)
Tuz
Karabiber

Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve yanmamasına dikkat ederek kızdırın
Çukur bir kaba 1 su bardağı pirinç ve 1 su bardağı bulguru koyun, iyice yıkayın ve süzün
Yağ kızınca yıkadığınız bulgur ve pirinci tencereye ilave edin Üzerine tuz ve karabiberi serpin ve karıştırarak kavurun
1-2 dakika kavurduğunuz bulgur ve pirincin üzerine 25 su bardağı kaynamış sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 8-10 dakika suyunu çekene kadar kaynamaya
Pişmesi biten pilavınızı 15-20 dakika dinlenmeye bırakın ve ılık olarak servis yapın


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.