![]() |
Pirinçli bulgurlu çingene pilavı
Pirinçli bulgurlu çingene pilavı
Pirinçli bulgurlu çingene pilavı 4-5 Kişilik Gerekli Malzemeler: Pirinç (1 su bardağı) Bulgur (1 su bardağı) Tereyağı (2 çorba kaşığı) Su (2.5 su bardağı) Tuz Karabiber Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve yanmamasına dikkat ederek kızdırın. Çukur bir kaba 1 su bardağı pirinç ve 1 su bardağı bulguru koyun, iyice yıkayın ve süzün. Yağ kızınca yıkadığınız bulgur ve pirinci tencereye ilave edin. Üzerine tuz ve karabiberi serpin ve karıştırarak kavurun. 1-2 dakika kavurduğunuz bulgur ve pirincin üzerine 2.5 su bardağı kaynamış sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 8-10 dakika suyunu çekene kadar kaynamaya. Pişmesi biten pilavınızı 15-20 dakika dinlenmeye bırakın ve ılık olarak servis yapın. afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.