|
|
Konu Araçları |
bayram, perde, pilavı, tarifi, yemeğiyapılışı |
Perde Pilavı - bayram yemeği-yapılışı tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Perde Pilavı - bayram yemeği-yapılışı tarifiPerde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi Perde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 600x445 and weights 42KB Perde Pilavı İçin Gerekli Malzemeler ; 1 adet küçük boy tavuk(1,250 kg kadar) 3 su bardağı pirinç(500gr) 4,5 su bardağı tavuk suyu Yarım paket margarin Tuz, karabiber Hamuru için 3 adet yumurta 1,5 kahve fincanı sıvıyağ 1,5 kahve fincanı yoğurt Aldığı kadar un, tuz 1 su bardağı badem Yapılışı Tavuğu, 1 adet dörde bölünmüş soğanla haşlayınMargarini eritin, pirinci 5 dk kavurun, tavuk suyuyla pilavı kısık ateşte pişirinTuzunu, karabiberini ekleyinPişen tavuğu parça parça koparıp didikleyip pilava ekleyin Hamurun aldığı kadar unla yoğurun Biri büyük biri küçük iki bezeye ayırınMerdaneyle yuvarlak şekilde açın Yapacağımız tepsiyi bolca margarinle yağlayın Üzerine sıcak suda bekletilmiş kabukları soyulmuş bademleri dizinBademlerden pilavın içersinede minik doğrayıp ekleyebilirsiniz Bademlerin üzerine hamuru düzgün bir şekilde yerleştirinİçerisine pişirdiğimiz pilavı ekleyip, üzerinede diğer hamur parçasını düzgünce yerleştirin Önceden ısınmış fırında 200 derecede pişirin 2 çorba kaşığı margarin |
|