ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Perde Pilavı - bayram yemeği-yapılışı tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164699)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 10:40 AM

Perde Pilavı - bayram yemeği-yapılışı tarifi
 
Perde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi

Perde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 600x445 and weights 42KB.http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Perde Pilavı İçin Gerekli Malzemeler ;

1 adet küçük boy tavuk(1,250 kg kadar)

3 su bardağı pirinç(500gr)

4,5 su bardağı tavuk suyu

Yarım paket margarin

Tuz, karabiber

Hamuru için

3 adet yumurta

1,5 kahve fincanı sıvıyağ

1,5 kahve fincanı yoğurt
Aldığı kadar un, tuz

1 su bardağı badem

Yapılışı

Tavuğu, 1 adet dörde bölünmüş soğanla haşlayın.Margarini eritin, pirinci 5 dk kavurun, tavuk suyuyla pilavı kısık ateşte pişirin.Tuzunu, karabiberini ekleyin.Pişen tavuğu parça parça koparıp didikleyip pilava ekleyin.

Hamurun aldığı kadar unla yoğurun.

Biri büyük biri küçük iki bezeye ayırın.Merdaneyle yuvarlak şekilde açın.

Yapacağımız tepsiyi bolca margarinle yağlayın.

Üzerine sıcak suda bekletilmiş kabukları soyulmuş bademleri dizin.Bademlerden pilavın içersinede minik doğrayıp ekleyebilirsiniz.

Bademlerin üzerine hamuru düzgün bir şekilde yerleştirin.İçerisine pişirdiğimiz pilavı ekleyip, üzerinede diğer hamur parçasını düzgünce yerleştirin.

Önceden ısınmış fırında 200 derecede pişirin.



2 çorba kaşığı margarin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.