Ramazan Keşkülü |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan KeşkülüRamazan Keşkülü Ramazan Keşkülü Tarif 1 Malzeme: 1 litre süt 1 adet yumurta sarısı 1i5 su bardağı şeker 1 çay bardağı toz badem 15 çay bardağı pirinç unu Yapılışı: Süt kaynatmadan ısıtılır yumurta sarısı eklenir karıştırılır Tencere orta ateşe yerleştirilir şeker katılır Şeker eriyince 1 su bardağı suda eitilmiş pirinç unu ve en son badem tozu katılır Kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir Kaselere taksim edilir Soğuyunca süsleyerek ikram edilir Tarif 2 Malzeme: 1 litre süt 1 su bardağı şeker 15 çay bardağı kırık pirinç 1 su bardağı fıstık içi Yapılışı: Fıstıkları blendırda ezip 1 bardak süt ilâve edin ve çırpın Pirinci ayıklayıp yıkayıp haşlayın Pirinci de ilâve edin çırpın Kalan sütü ve yumurtaları koyun çırpın Bu karışımı kısık ateşte pişirip kâselere boşaltın |
|