![]() |
Tulumba Tatlısı tarifine ait bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tulumba Tatlısı tarifine ait bilgilerTulumba Tatlısı tarifine ait bilgiler Tulumba Tatlısı tarifine ait bilgiler Malzemeler 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 5 Kahve Fincanı Su 5 Kahve Fincanı Un 4 Adet Yumurta Bir Tutam Tuz Sıvıyağ Şerbet için : 2 Su Bardağı Su 500 gr ![]() 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu Yapılışı 1-Şerbeti kaynatın ve soğumaya bırakın ![]() 2-Bir tencereyesuyu ve tereyağını alın,kaynatın ve azar azar karıştırarak unu ekleyin ve karıştırarak 5 dakika pişirin ![]() 3-Ocaktan alın ve soğutun yumurtayı ve tuzuda ekleyip iyice karıştırın ![]() 4-Sıkma torbasına alıp kızgın yağa baş parmak kalınlığında sıkın ve kızartın ![]() 5- Soğuk şerbete atın ve 15 dakika bekletin ![]() Tatlınız servise hazırdır ![]() |
![]() |
![]() |
|