Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabuğu, limon, reçeli

Limon kabuğu reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon kabuğu reçeli



Limon kabuğu reçeli
This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 600x450 and weights 35KB

Malzemeler;
8-10 adet kalın kabuklu limon
1 kg şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon suyu

Yapılışı;
Limonun üst yüzeyini rendeleyin İç kısmını keserek kabuklarını dilimleyin 4-5 parça olsun Bu kabuk dilimlerini dikiş iğnesi ile şekil vererek ipten geçirin Bol suda acıları gitmesi için 2-3 defa suyunu değiştirerek kaynatın Ayrı bir kapta şekerin üzerini örtecek kadar su ekleyip pişirin Kaynayınca limon kabuklarının suyunu süzerek şerbetin içine atın 30-40 dakika kadar pişirin, limon tuzunu da ekleyip ateşten alın Soğuyunca ipten çıkartın, kavanozlara doldurun
Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.