Limon kabuğu reçeli |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon kabuğu reçeliLimon kabuğu reçeli This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 600x450 and weights 35KB Malzemeler; 8-10 adet kalın kabuklu limon 1 kg şeker 1 çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon suyu Yapılışı; Limonun üst yüzeyini rendeleyin İç kısmını keserek kabuklarını dilimleyin 4-5 parça olsun Bu kabuk dilimlerini dikiş iğnesi ile şekil vererek ipten geçirin Bol suda acıları gitmesi için 2-3 defa suyunu değiştirerek kaynatın Ayrı bir kapta şekerin üzerini örtecek kadar su ekleyip pişirin Kaynayınca limon kabuklarının suyunu süzerek şerbetin içine atın 30-40 dakika kadar pişirin, limon tuzunu da ekleyip ateşten alın Soğuyunca ipten çıkartın, kavanozlara doldurun Afiyet olsun… |
|