![]() |
Çubuk Turşusu tarifine ait bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çubuk Turşusu tarifine ait bilgilerÇubuk Turşusu tarifine ait bilgiler Malzemeler 1 Kg ![]() 8 Diş Sarımsak 2 Yemek Kaşığı İri Tuz 1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu 1 Su Bardağı Sirke 8-10 Dal Dereotu Defne Yaprağı Su Yapılışı 1-Salatalıkları bir kavanoza aralarına sarımsak ekerek doldurun ![]() 2-Kavanoza sirkeyi ekleyin, alabildiği kadar su ekleyin, tekrar başka bir kaba alın, tuzla,limon tuzunu ilave edin ve karıştırın ![]() 3-Tekrar kavanoza aldığınız turşuların en üstüne defne yaprağı ve dereotu koyup,üzerine ağırlık koyun,kavanozun kapağını sıkıca kapatın ![]() 4-15 gün karanlık ve serin bir yerde bekletin ![]() Turşunuz servise hazırdır ![]() |
![]() |
![]() |
|