![]() |
Çubuk Turşusu tarifine ait bilgiler
Çubuk Turşusu tarifine ait bilgiler
Malzemeler 1 Kg. Turşuluk Küçük Salatalık 8 Diş Sarımsak 2 Yemek Kaşığı İri Tuz 1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu 1 Su Bardağı Sirke 8-10 Dal Dereotu Defne Yaprağı Su Yapılışı 1-Salatalıkları bir kavanoza aralarına sarımsak ekerek doldurun. 2-Kavanoza sirkeyi ekleyin, alabildiği kadar su ekleyin, tekrar başka bir kaba alın, tuzla,limon tuzunu ilave edin ve karıştırın. 3-Tekrar kavanoza aldığınız turşuların en üstüne defne yaprağı ve dereotu koyup,üzerine ağırlık koyun,kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 4-15 gün karanlık ve serin bir yerde bekletin. Turşunuz servise hazırdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.