![]() |
çay turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() çay turşusuçay turşusu Çay Turşusu Çay Turşusu Myanmar’da popülerdir ![]() Yaş (ıslak) yaprak desteleri genellikle; kızartılmış sarımsak, kavrulmuş susam, kavrulmuş yer fıstığı, kızartılmış bezelye ile karıştırılarak tüketilir ![]() Taze yapraklar toplandıktan sonra derin olmayan bir tava içerisinde kavrulur, elle preslenir ve kıvrılır bekletilmeden taşınabilir kil çömlekler içerisine sıkıca doldurulup ağır bir kapak ile bastırılır ![]() Birkaç ay sonra silaj (yaş yapraklar) alınır, bambudan örülmüş sepetler içerisine çok sıkıca paketlenir ve pazara nakledilir ![]() Genellikle kuru mevsimde, güneşte kurutulmuş yeşil çay ve muson yağmuru mevsimi süresincede çay turşusu üretilir ![]() |
![]() |
![]() |
|