![]() |
çay turşusu
çay turşusu
Çay Turşusu Çay Turşusu Myanmar’da popülerdir. Yaş (ıslak) yaprak desteleri genellikle; kızartılmış sarımsak, kavrulmuş susam, kavrulmuş yer fıstığı, kızartılmış bezelye ile karıştırılarak tüketilir. Taze yapraklar toplandıktan sonra derin olmayan bir tava içerisinde kavrulur, elle preslenir ve kıvrılır bekletilmeden taşınabilir kil çömlekler içerisine sıkıca doldurulup ağır bir kapak ile bastırılır. Birkaç ay sonra silaj (yaş yapraklar) alınır, bambudan örülmüş sepetler içerisine çok sıkıca paketlenir ve pazara nakledilir. Genellikle kuru mevsimde, güneşte kurutulmuş yeşil çay ve muson yağmuru mevsimi süresincede çay turşusu üretilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.