![]() |
Yemen mutfağı - Yemen Mutfağı Hakkında BiLgiLer |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemen mutfağı - Yemen Mutfağı Hakkında BiLgiLerYemen mutfağı Vikipedi, özgür ansiklopedi Yemen mutfağı Yemen'de yayılmış bir mutfak türüdür ![]() Malzemeler Tavuk eti ve koyun eti, dana etinden daha sık kullanılmaktadır, çünkü dana eti pahalıdır ![]() ![]() Peynir, tereyağı ve diğer süt ürünleri daha az kullanılmaktadır ![]() ![]() Saltah Yemen'in ünlü yemeklerinden biridir ![]() ![]() Diğer Yemen yemekleri Aseed, Fahsa, Thareed, Samak Mofa, Lahm Mandi, Fattah, Shafut, Bint AlSahn, Jachnun Yemen ekmek çeşitleri Tawa, Tameez, Laxoox, Malooga, Kader, Fateer, Kudam, Rashoosh, Oshar, Khamira ekmekleri Yemen'in ekmek çeşitleridir ve genllikle taboon adlı tandırlarda yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() İçecekler Çay, siyah çay(karanfil, kakule ve nane ile birlikte), Qishr(kahve), Qahwa(Kahve), Karkadin, Naqe'e Al Zabib soğuk kuru üzüm içeceği, Diba'a ezilmiş nektar ![]() Kahve, Yemen'de geniş ölçüde yetiştirilmektedir, siyah çay diğer seçeneklerdendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|