![]() |
Yemen mutfağı - Yemen Mutfağı Hakkında BiLgiLer
Yemen mutfağı
Vikipedi, özgür ansiklopedi Yemen mutfağı Yemen'de yayılmış bir mutfak türüdür. Malzemeler Tavuk eti ve koyun eti, dana etinden daha sık kullanılmaktadır, çünkü dana eti pahalıdır. Balık eti ise özellikle kıyı bölgelerinde kullanılmaktadır. Peynir, tereyağı ve diğer süt ürünleri daha az kullanılmaktadır. Yayık ayran, bazı köylerde hemen hemen hergün kullanılmaktadır. Saltah Yemen'in ünlü yemeklerinden biridir. Çeşitli besinler içerir. Diğer Yemen yemekleri Aseed, Fahsa, Thareed, Samak Mofa, Lahm Mandi, Fattah, Shafut, Bint AlSahn, Jachnun Yemen ekmek çeşitleri Tawa, Tameez, Laxoox, Malooga, Kader, Fateer, Kudam, Rashoosh, Oshar, Khamira ekmekleri Yemen'in ekmek çeşitleridir ve genllikle taboon adlı tandırlarda yapılır.). Malooga, khubz ve khamira popüler ev ekmeklerindendir.Pita ve roti ekmekleri ise satın alınabilecek ekmeklerdendir. İçecekler Çay, siyah çay(karanfil, kakule ve nane ile birlikte), Qishr(kahve), Qahwa(Kahve), Karkadin, Naqe'e Al Zabib soğuk kuru üzüm içeceği, Diba'a ezilmiş nektar. Kahve, Yemen'de geniş ölçüde yetiştirilmektedir, siyah çay diğer seçeneklerdendir. Çay, sabah kahvaltısından sonra öğle yemeği ile ve akşam yemeği ile tüketilir. Popüler tatlandırıcılar kakule, nane ve karanfildir. Qishr adı ile kahve de yapılmaktadır. Ama en ünlü kahve Mocha kahvesidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.