Bıldırcın Dolması |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bıldırcın Dolması8 adet bıldırcın 2 çorba kaşığı pirinç 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 adet küçük kuru soğan 1 çay bardağı konserve bezelye 1 çay bardağı su 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ # İlk işlem olarak sebzeler hazırlanır Patates ve havuç tavla zarı gibi doğranır Soğan ince kıyılır # Tencereye yağ konur, ısınınca soğan atılır, pembeleşene kadar kavrulur # Üzerine 5'er dakika arayla havuç, patates ve bezelye eklenir # En son pirinç atılır,tuz ve karabiber serpilir, sıcak su katılır # Tencerenin kapağı kapatılır 15 dakika orta ateşte pişirilir # Hazırlanan iç ılıyınca, bıldırcınların içine fazla sıkı olmayacak şekilde doldurulur Açık kalan kısım varsa kürdanla tutturulur # Bıldırcın dolmaları yağlanmış fırın kabına sıralanır Üzerlerine yağ sürülür # Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirilir |
|