Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bıldırcın, dolması

Bıldırcın Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıldırcın Dolması




8 adet bıldırcın
2 çorba kaşığı pirinç
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet küçük kuru soğan
1 çay bardağı konserve bezelye
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı sıvı yağ


# İlk işlem olarak sebzeler hazırlanır Patates ve havuç tavla zarı gibi doğranır Soğan ince kıyılır
# Tencereye yağ konur, ısınınca soğan atılır, pembeleşene kadar kavrulur
# Üzerine 5'er dakika arayla havuç, patates ve bezelye eklenir
# En son pirinç atılır,tuz ve karabiber serpilir, sıcak su katılır
# Tencerenin kapağı kapatılır 15 dakika orta ateşte pişirilir
# Hazırlanan iç ılıyınca, bıldırcınların içine fazla sıkı olmayacak şekilde doldurulur Açık kalan kısım varsa kürdanla tutturulur
# Bıldırcın dolmaları yağlanmış fırın kabına sıralanır Üzerlerine yağ sürülür
# Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.