![]() |
Bıldırcın Dolması
8 adet bıldırcın 2 çorba kaşığı pirinç 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 adet küçük kuru soğan 1 çay bardağı konserve bezelye 1 çay bardağı su 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ # İlk işlem olarak sebzeler hazırlanır. Patates ve havuç tavla zarı gibi doğranır. Soğan ince kıyılır. # Tencereye yağ konur, ısınınca soğan atılır, pembeleşene kadar kavrulur. # Üzerine 5'er dakika arayla havuç, patates ve bezelye eklenir. # En son pirinç atılır,tuz ve karabiber serpilir, sıcak su katılır. # Tencerenin kapağı kapatılır. 15 dakika orta ateşte pişirilir. # Hazırlanan iç ılıyınca, bıldırcınların içine fazla sıkı olmayacak şekilde doldurulur. Açık kalan kısım varsa kürdanla tutturulur. # Bıldırcın dolmaları yağlanmış fırın kabına sıralanır. Üzerlerine yağ sürülür. # Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.