ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bıldırcın Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164499)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 11:13 AM

Bıldırcın Dolması
 

8 adet bıldırcın
2 çorba kaşığı pirinç
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet küçük kuru soğan
1 çay bardağı konserve bezelye
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı sıvı yağ


# İlk işlem olarak sebzeler hazırlanır. Patates ve havuç tavla zarı gibi doğranır. Soğan ince kıyılır.
# Tencereye yağ konur, ısınınca soğan atılır, pembeleşene kadar kavrulur.
# Üzerine 5'er dakika arayla havuç, patates ve bezelye eklenir.
# En son pirinç atılır,tuz ve karabiber serpilir, sıcak su katılır.
# Tencerenin kapağı kapatılır. 15 dakika orta ateşte pişirilir.
# Hazırlanan iç ılıyınca, bıldırcınların içine fazla sıkı olmayacak şekilde doldurulur. Açık kalan kısım varsa kürdanla tutturulur.
# Bıldırcın dolmaları yağlanmış fırın kabına sıralanır. Üzerlerine yağ sürülür.
# Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.