Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantı, tavşanlı

Tavşanlı Mantı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşanlı Mantı




MALZEMELER
2 yumurta
2 tane tavşan budu
yarım kilo un
su tuz
2 kaşık tereyağı

YAPILIŞI
2 yumurta un su tuz karıştırılarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlanırHamurdan bezeler yapılırYapılan bezeler 3-4 mm kalınlığında açılır Normal mantı gibi kare kare kesilirKesilen kareler içi boş olacak şekilde iki uçları birleştirilirResime dikkat ederseniz tavşanların üzerinde bir tane net olarak görünüyorHazırlanan mantılar tepsiye dizilip fırında kurutulur

Tavşan butları bol suda haşlanırEtler küçük parçalara bölünürHazırlanan taşan suyunda mantılar haşlanırEtlerde üzerine konulur2 kaşık tereyağı eritilip hazırlanan mantının üzerine dökülüp servis yapılır
not 'fırında kurutulan mantılar poşetlenip buzdolabında uzun süre saklana bilir'
Çok lezzetli mutlaka deneyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.