ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavşanlı Mantı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164462)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 11:19 AM

Tavşanlı Mantı
 

MALZEMELER
2 yumurta
2 tane tavşan budu
yarım kilo un
su tuz
2 kaşık tereyağı

YAPILIŞI
2 yumurta un su tuz karıştırılarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlanır.Hamurdan bezeler yapılır.Yapılan bezeler 3-4 mm kalınlığında açılır. Normal mantı gibi kare kare kesilir.Kesilen kareler içi boş olacak şekilde iki uçları birleştirilir.Resime dikkat ederseniz tavşanların üzerinde bir tane net olarak görünüyor.Hazırlanan mantılar tepsiye dizilip fırında kurutulur.

Tavşan butları bol suda haşlanır.Etler küçük parçalara bölünür.Hazırlanan taşan suyunda mantılar haşlanır.Etlerde üzerine konulur.2 kaşık tereyağı eritilip hazırlanan mantının üzerine dökülüp servis yapılır.
not 'fırında kurutulan mantılar poşetlenip buzdolabında uzun süre saklana bilir'
Çok lezzetli mutlaka deneyin....


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.