![]() |
Tavşanlı Kuru Bamya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavşanlı Kuru BamyaMalzemeler: 50 gr ![]() 100 gr ![]() 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kasığı domates & biber karışık salça 2 yemek kaşığı tereyağı 2 litre su Tuz karabiber bamyaları haşlamak için 1 kahve fincanı sirke Yapılışı: 1- Bamyaları ipinden çıkarın, tencereye alarak 1 litre su ilave edin ![]() ![]() 2- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tereyağında hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() 3- Salçayı ilave ederek 30 sn daha kavurun ve bamyaları ekleyin ![]() 4- 1 litre suyu ilave ederek karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|