ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavşanlı Kuru Bamya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164455)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 11:20 AM

Tavşanlı Kuru Bamya
 

Malzemeler:

50 gr. kuru bamya
100 gr. tavşan eti
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kasığı domates & biber karışık salça
2 yemek kaşığı tereyağı
2 litre su
Tuz karabiber

bamyaları haşlamak için 1 kahve fincanı sirke

Yapılışı:

1- Bamyaları ipinden çıkarın, tencereye alarak 1 litre su ilave edin. 1 fincan sirkeyi ekleyerek bamyalar yumuşayana kadar pişirin.
2- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tereyağında hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Tavşan etleri tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
3- Salçayı ilave ederek 30 sn daha kavurun ve bamyaları ekleyin.
4- 1 litre suyu ilave ederek karıştırın. Su kaynayana kadar harlı, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.