![]() |
Tavşanlı Arabaşı Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavşanlı Arabaşı ÇorbasıTavşanlı Arabaşı Çorbası Malzemeler Tavşan eti 3-4 yemek kaşığı un 1 fincan sıvı yağ Tuz ve pul biber Hazırlanışı Temizlenmiş tavşan eti düdüklü tencerede 30-35 dakika veya normal tencerede yenecek kıvama gelesiye haşlanarak pişirilir ![]() ![]() 5 kişilik çorba için 3-4 yemek kaşığı un, 1 fincan sıvı yağ ile yavaş ateşte hafif kızarasıya kavrulur ve 1 su bardağı soğuk su ile boza kıvamına gelesiye çırpılır ![]() Üstüne 1 litre kadar tavşan suyu ilave edilir ![]() ![]() ![]() Bu nedenle kaynamaya başladığında bir kaşık unla bir kaşık yoğurdu soğuk su ile çorba kıvamında çırparak içine ilave edin ki çorbanız özlü olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|