ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Tavşanlı Arabaşı Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164452)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 11:21 AM

Tavşanlı Arabaşı Çorbası
 

Tavşanlı Arabaşı Çorbası

Malzemeler


Tavşan eti
3-4 yemek kaşığı un
1 fincan sıvı yağ
Tuz ve pul biber






Hazırlanışı


Temizlenmiş tavşan eti düdüklü tencerede 30-35 dakika veya normal tencerede yenecek kıvama gelesiye haşlanarak pişirilir. Pişen et küçük parçalar halinde parçalanır.

5 kişilik çorba için 3-4 yemek kaşığı un, 1 fincan sıvı yağ ile yavaş ateşte hafif kızarasıya kavrulur ve 1 su bardağı soğuk su ile boza kıvamına gelesiye çırpılır.

Üstüne 1 litre kadar tavşan suyu ilave edilir. Çorbamız pişerken içine parçaladığınız tavşan etinden istediğiniz kadar katıp tuz ve pul biberini ilave ediniz. Çorba kıvamlı olmalıdır.

Bu nedenle kaynamaya başladığında bir kaşık unla bir kaşık yoğurdu soğuk su ile çorba kıvamında çırparak içine ilave edin ki çorbanız özlü olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.