Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, osmanlı, tavşan

Osmanlı Tavşan Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Tavşan Kebabı




Osmanlı Tavşan Kebabı

Malzemeler


1 tavşan
Beş-on diş sarımsak
Biraz tuz
İki fincan sirke
İki fincan yağ




Hazırlanışı


Tavşan arzu ettiğiniz şekilde doğranır İki üç defa yıkadıktan sonra, kanının temizlenmesi için, üç dört saat suda bırakılır

Şişlere geçirilip, hafif ateşte çevrilirken, beş on diş sarımsak biraz tuz ile havanda dövülüp, iki fincan sirke ve iki fincan yağ ilave edilerek, hafif ateşte iyice karıştırılır

Bir kenarda bekletilir Kebabın suyu tamlamaya başlayınca, tavuk tüyü ile o sıvıdan ara sıra sürülür Kebap ateşten indirilip, bir ayva çubuğu ile uzunlamasına vurularak dövülür

Tekrar ateşe konur Bu birkaç defa tekrarlanır İstenilen şekilde pişince, sahana konur Artan yağ ve sirke üzerine dökülür Biraz daha ateşte pişirilir Yağ ve sirke çektirilir Sonra yenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.