Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, tavşan

Tavşan Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Dolması




Tavşan Dolması

Malzemeler


1 adet bütün temizlenmiş tavşan
6 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
3 çorba kaşığı sıvı yağ




Hazırlanışı


İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir Üzerine tavla zarı şeklinde doğranmış havuç katılır Kapaklı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirilir

Üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve kekik atılır 5 dakika sonra ateşten alınır, soğutulur Tavşan açılır, kemikleri çıkarılır

Yüzeyine hazırlanan iç konur ve rulo yapılır Dolma tencereye konur Üzerine 3 su bardağı su katılır Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır ve 45 dakika daha pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.