![]() |
Tavşan Dolması
Tavşan Dolması Malzemeler 1 adet bütün temizlenmiş tavşan 6 diş sarımsak 1 adet havuç 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik 3 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine tavla zarı şeklinde doğranmış havuç katılır. Kapaklı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve kekik atılır. 5 dakika sonra ateşten alınır, soğutulur. Tavşan açılır, kemikleri çıkarılır. Yüzeyine hazırlanan iç konur ve rulo yapılır. Dolma tencereye konur. Üzerine 3 su bardağı su katılır. Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır ve 45 dakika daha pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.