Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, dolamanlı, pilavı

Dolamanlı Bulgur Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolamanlı Bulgur Pilavı



Yeşil Biber 2 Adet 50 Gr
Domates 1 Adet
Zeytin Yağı Yarım Çay Bardağı
Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı
Dolaman Mantarı 4 Adet
Tavuk ve Koyun Eti 1 kg
Kuru Soğan 1 Adet
Duru Başbaşı Bulgur 2 Su bardağı
Kaynayan Su 4 Su bardağı
Tuz 2 Çay kaşığı

Yayvan bir tavada ince doğranmış soğanlar ve küp küp doğranmış dolamanlar kavrulur 2dk sonra ince doğranmış biberler ve kabuğu soyulmuş domatesler ilave edilip karıştırılır2 dk sonunda bulgur ilave edildikten hemen sonra kısık ateşte tuz ve kaynamış su dökülerek bulgurlar göz göz olana kadar pişirilir 20 dk dinlendikten sonra karıştırılarak servise sunulur

Not: isteğe bağlı alarak maydanozla servis yapılır


Şafak UYSAL

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.