![]() |
Dolamanlı Bulgur Pilavı
Yeşil Biber 2 Adet 50 Gr
Domates 1 Adet Zeytin Yağı Yarım Çay Bardağı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Dolaman Mantarı 4 Adet Tavuk ve Koyun Eti 1 kg Kuru Soğan 1 Adet Duru Başbaşı Bulgur 2 Su bardağı Kaynayan Su 4 Su bardağı Tuz 2 Çay kaşığı Yayvan bir tavada ince doğranmış soğanlar ve küp küp doğranmış dolamanlar kavrulur. 2dk sonra ince doğranmış biberler ve kabuğu soyulmuş domatesler ilave edilip karıştırılır.2 dk sonunda bulgur ilave edildikten hemen sonra kısık ateşte tuz ve kaynamış su dökülerek bulgurlar göz göz olana kadar pişirilir . 20 dk dinlendikten sonra karıştırılarak servise sunulur. Not: isteğe bağlı alarak maydanozla servis yapılır. Şafak UYSAL |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.