Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erişte, ispanaklı, konserve

Ispanaklı Erişte Konserve

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı Erişte Konserve



Ispanaklı Erişte Konserve

2 adet yumurta
1 demet ıspanak
yarım kg un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz

Ispanak temizlenir, haşlanır, suyu iyice sıkılır, çok ince kıyılır
Yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, tuz, ıspanak ve azar azar ekleyerek un konur, yoğrulur Hamur yarım saat dinlendirilir, iki parçaya ayarılır Her parça unlu zeminde bıçak sırtı kalınlığında açılır, hamur önce 3 parmak şeritlere kesilir, sonra ust üste konur yarım santim kalınlığında kesilir
Kuru ve sıcak ortamda kurutulur Kurutulduktan sonra bez torbada saklanır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.