![]() |
Ispanaklı Erişte Konserve
Ispanaklı Erişte Konserve
2 adet yumurta 1 demet ıspanak yarım kg. un 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı tuz Ispanak temizlenir, haşlanır, suyu iyice sıkılır, çok ince kıyılır. Yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, tuz, ıspanak ve azar azar ekleyerek un konur, yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir, iki parçaya ayarılır. Her parça unlu zeminde bıçak sırtı kalınlığında açılır, hamur önce 3 parmak şeritlere kesilir, sonra ust üste konur yarım santim kalınlığında kesilir. Kuru ve sıcak ortamda kurutulur. Kurutulduktan sonra bez torbada saklanır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.