ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ispanaklı Erişte Konserve (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164271)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 11:51 AM

Ispanaklı Erişte Konserve
 
Ispanaklı Erişte Konserve

2 adet yumurta
1 demet ıspanak
yarım kg. un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz

Ispanak temizlenir, haşlanır, suyu iyice sıkılır, çok ince kıyılır.
Yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, tuz, ıspanak ve azar azar ekleyerek un konur, yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir, iki parçaya ayarılır. Her parça unlu zeminde bıçak sırtı kalınlığında açılır, hamur önce 3 parmak şeritlere kesilir, sonra ust üste konur yarım santim kalınlığında kesilir.
Kuru ve sıcak ortamda kurutulur. Kurutulduktan sonra bez torbada saklanır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.