Midye Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye GüveçKULLANILACAK MALZEMELER 50 Adet İri İç Midye 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 1 Baş Soğan 1 Kahve Fincanı Su 1 Tatlı Kaşığı Un 5 Adet Domates 1/2 Demet Maydanoz Yeterince Tuz ve Karabiber YAPILIŞI Midyeleri ayıklayıp yıkayalım Bir güvece zeytinyağı ve soğanla birlikte koyup iki dakika soteleyelim Su ilave ederek güvecin kapağını kapatıp üç dakika kaynatalım Güveci ocaktan alıp üzerine bir kaşık un serperek karıştıralım Domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayıp midyelerin üzerine koyalım Tuz ve karabiber serpip karıştırdıktan sonra güvecin kapağını kapatıp fırına sürelim 10 dakika pişirelim Üzerine maydanoz serperek sıcak olarak servis yapalım
|
|
|
|