![]() |
Önemli! Karanlıkta Uyumak Şart |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Önemli! Karanlıkta Uyumak ŞartMelatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasinda salgilanan bir hormondur ![]() Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak ![]() Jetlag denilen hadisenin sebebi de bu hormon ![]() Hormon diger aktioksidan tesirlerini de güçlendiriyor, kanserli hücrelere karsi koruma sagliyor, üreme sistemiyle baglantisindan tutun da yorgunluk , isteksizlik gibi durumlarin nedenlenlerini de olusturabiliyor ![]() Su anda bu hormon yaslanmayi geciktirici etkisinden dolayi da üzerinde önemle durulan bir hormon ![]() ![]() Avrupada lösemili ve kanserli çocuk sayilarinin artmasindan ötürü yapilan arastirmalar sonucunda ailelerden istenen bir hususda cocuklarin kesinlikle karanlik ortamlarda yatirilmalari ![]() cünkü melatoninin güçlü salgilanmasinin kansere karsi koruyucu etkisi oldugu biliniyor ![]() Ancak bu hormon isiga duyarli ![]() Deneylerde uyuyan kisinin hormon salgisi izlenirken isigin açildiginda hormonun azaldigi , karanlikta yogun olarak salgilandigi tesbit edilmis ![]() Bilimsel bir gerçek ![]() "Lütfen karanlikta yatin ve çocuklariniz uyurken isigi kapatin ![]() ![]() ![]() Unutmayin körlerde kanser olma orani sifira yakindir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mate
|
![]() güzel bilgi teşekkürler ![]() ![]() uyurken ışığa hiç tahammülüm yoktur faydasıda varmış ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
doctor88
|
![]() abi benim hormonlarda öyle ısık acıkken salgılamıyo hatta uyuyamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
RaHaTSiZ
|
![]() Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasinda salgilanan bir hormondur ![]() ~~ ßen geneLde 05:00 civarı Yatıyorum Zaten yau ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
angelesdream
|
![]() hepsi çok güzel ve ilginç bilgiler ama en çok Unutmayin körlerde kanser olma orani sifira yakindir bu cümleye şaşırdım ![]() sağol ergenekon ![]() |
![]() |
![]() |
|