![]() |
Kondurango Kondurango Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kondurango Kondurango Hakkında BilgiKondurango, Kondurango, Marsdenia cudurango Familyası: İpekotugillerden, Seidenpflanzengewaechse, Asclepiadaceae Drugları: Kondurango kabuğu: condurango cortex Kondurango kabuğu çay, tntür ve natürel ilaç yapımında kulanılır ![]() Giriş: İpekotugillerden, bir alt grubuna ait olan marsdeniagillerin takriben 250 alt türü mevcuttur, fakat bunlardan sadece marsdenia cundurango ismi ile anlılan bu tür şifa maksadiyla kulanılır ![]() ![]() Botanik: Boyu yetiştiği yöreye, toprağa ve iklime bağlı olarak 10-30 metre olabilen bir sarmaşıktır ![]() ![]() ![]() ![]() Yetiştirilmesi: Kondurango tropik ve subtropik iklimde yetişen bir bitki olması nedeniyle Türkiyede anacak seralarda yetiştirilebilir ![]() Hasat zamanı: Yılın hemen her mevsiminde dal ve sürgünlerin kabukları soyularak güneşli ve havalı bir yerde kurutulur ![]() ![]() Birleşiminde: ![]() ![]() ![]() Tesirşeki: ![]() ![]() ![]() Kulanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b-) Komisyon E’ye göre 15 ![]() ![]() ![]() c-) Halkarasında mide asidini arırarak sindirimi kolaylaştırıcı olarak kulanılmıştır ![]() ![]() Çay: Bir tatlı kaşığı kondurango demliğe konur ve üzerine 300-500 ml soğuksu konur ve bir taşımlık kaynatıldıktan sonra 4-5 saat beklemeye bırakılır sonra süzülerek içilir ![]() Yantesiri: Bilinen bir yantesiri yoktur, şayet tarife uyulursa ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|