![]() |
Adet döneminde diyet rehberi hakkında bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adet döneminde diyet rehberi hakkında bilgiKadınlar, adet döneminde şişkinlik ve gerginliğin etkisiyle kilo almaktan şikayet eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() International Hospital Etiler Kliniği'nden diyetisyen Zerrin Aydın adet döneminde dengeli beslenildiği takdirde diyete girmenin hiçbir sakıncası olmadığını bildiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İş kadınları ne diyor? Meltem Kurtsan: Asla öğün atlamıyorum ![]() ![]() ![]() kahvaltıda 1 poşet otacı plusı 1 paket light sütle karıştırıp içine iki porsiyon mevsim meyvesi doğruyorum ![]() ![]() Öğlen zeytinyağlı sebze ile çorba veya sebzeli börek ya da salatayı tercih ediyorum ![]() ![]() Lifli gıdalar, taze meyve ve sebzeyle beslenmeye çalışıyorum ![]() Bir haftada bir kilo verin Diyetisyen Zerrin Aydın'ın çalışan kadınlar için hazırladığı bir haftada bir kilo vermeyi sağlayan diyet: 4 ![]() UYANINCA Bir bardak ılık su SABAH 1 dilim kepekli ekmek, 3 zeytin, 1 kibrit kutusu kadar az yağlı peynir, salatalık, maydanoz ARA ÖĞÜN 200ml ![]() ÖĞLE YEMEĞİ Salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağ), 2 dilim hindi füme, 1 kase çorba, 1 dilim kepek ekmeği ARA ÖĞÜN 1 orta boy portakal AKŞAM YEMEĞİ Havuçlu salata, 6 yemek kaşığı kıymalı mercimek (Yağsız), 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 dilim kepekli ekmek GECE 12 küçük boy erik YATARKEN 1 bardak ılık su 5 ![]() UYANINCA Bir bardak ılık su SABAH Yarım simit, 1 kibrit kutusu kadar az yağlı peynir, domates ARA ÖĞÜN 1 orta boy elma ÖĞLE YEMEĞİ Bol salata, (1 tatlı kaşığı sıvı yağ), 1 tavuk hamburger (diyet), 2 dilim kepekli ekmek ARA ÖĞÜN 1 küçük kutu yoğurt (200 gram) AKŞAM YEMEĞİ Salata, 2 kırmızı biber, (1 tatlı kaşığı sıvı yağ), 1 küçük levrek (12 gram), 1 dilim kepekli ekmek GECE 10 küçük boy erik YATARKEN 1 bardak ılık su 6 ![]() UYANINCA Bir bardak ılık su SABAH 1 tane yağsız tost (2 dilim kepekli ekmek, 1 kibrit kutusu kadar az yağlı kaşar peyniri) ARA ÖĞÜN 5 adet kuru erik ÖĞLE YEMEĞİ Salata (1 talı kaşığı sıvı yağ), sandviç (2 dilim tavuk jambon, 2 dilim kepekli ekmek) ARA ÖĞÜN 1 su bardağı süt AKŞAM YEMEĞİ 1 porsiyon kıymalı taze fasulye (yağsız), 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 dilim kepekli ekmek GECE 1 orta boy elma YATARKEN 1 bardak ılık su 7 ![]() UYANINCA 1 bardak ılık su SABAH 1 yumurta, 1 dilim kepekli ekmek, 1 tatlı kaşığı pekmez, domates, salatalık ARA ÖĞÜN 1 kivi ÖĞLE YEMEĞİ Salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağ, ayran, 2 köfte büyüklüğünde hindi (60 gram), 2 dilim kepekli ekmek ARA ÖĞÜN 2 kepekli grissini AKŞAM YEMEĞİ 1 küçük enginar az yağlı), 100 gram tavuk (3 köfte büyüklüğünde), 1 dilim kepekli ekmek GECE 1 kase diyet puding YATARKEN 1 bardak ılık su |
![]() |
![]() |
|