Akdeniz Ateşi için bitkisel kürler Akdeniz Ateşi için bitkisel çözüm akdeniz ateşi |
06-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Ateşi için bitkisel kürler Akdeniz Ateşi için bitkisel çözüm akdeniz ateşiAkdeniz Ateşi için bitkisel kürler Akdeniz Ateşi için bitkisel çözüm akdeniz ateşi bitkisel tedavisi Aralıklı olarak karın ve göğüste meydana gelen ağrı ve ateşle kendisini gösteren bir hastalıktır Genelde 1-15 yaşları arasında görülür Lahana, pırasa, maydanoz, tere, roka, kereviz, enginar ve mevsimlik taze sebze ve meyveler, bakliyat türü gıdalar bol yenir Temiz, rahat bir ortamda, aşırı yorulmadan stresten, üzüntüden uzak durulur Banyo, spor, temiz hava, iyi bir tedavidir Ağır yiyecekler, sanayi ürünleri, hamur işi, kızartma, pasta, yağlı tatlılar, sigara, alkol, asitli içeceklerden uzak durulmalıdır 1 Tarif: 1 kg bal 1 kg keçiboynuzu pekmezi 1 kg üzüm pekmezi 100 gr polen 100 gr arı sütü 100 gr üzerlik tohumu 100 gr ravent kökü 100 gr deve dikeni tohumu 100 gr zencefil 100 gr zerdeçal 10 gr çörek otu tamamı karıştırılıp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenilir NOT: Tansiyonu yükseltebilir 2 Tarif: 200 gr demirhindi 2 lt suda kaynatılıp suyu süzülür Su yerine aç veya tok karnına içilir 3 Tarif: Karabaş otu çiçeği Biberiye yaprağı Söğüt yaprağı Aynı safa çiçeği aynı miktarda karıştırılıp 2 su bardağı kaynar suya 2 yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir Aç ve tok karnına çay yerine, su yerine içilir 4 Tarif: 1 kg dut pekmezi 2 kg bal 50 gr saf arı sütü 50 gr çörek otu 50 gr ısırgan otu 50 gr kebabiye 50 gr polen 50 gr zerdeçal 50 gr zencefil 50 gr havlıcan 50 gr karanfil 50 gr deve dikeni 50 gr ravent kökü 50 gr sarı sabır (aluevera) Tamamı dövülüp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süt, kara üzüm suyu veya meyve suyuna karıştırılıp 1'er yemek kaşığı yenilir NOT: Tansiyonu yükseltebilir 5 Tarif: Kırk kilit otu Kantaron çiçeği Papatya Hatmi çiçeği Lavanta Aynı miktarda karıştırılıp 2 su bardağı kaynar suya 2 yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir Aç ve tok karnına içilir 6 Tarif: Biberiye Mentollü nane Karabaş otu çiçeği Söğüt yaprağı Okaliptus yaprağı eşit miktarda karıştırılıp 2-3 su bardağı kaynar suya otların karışımından 2 yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir Bal ve limon karıştırılarak içilir 7 Tarif: 50 gr kebabiye 50 gr günlük sakızı 50 gr turp tohumu 50 gr deve dikeni tohumu 50 gr zencefil 50 gr havlıcan 50 gr karanfil 100 gr polen 100 gr saf arı sütü 2 kg bala karıştırılıp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süte veya üzüm suyuna 1'er yemek kaşığı karıştırılıp yenir 8 Tarif: 50 gr kereviz tohumu 50 gr keten tohumu 50 gr tarçın 50 gr pırasa tohumu 50 gr mastika 50 gr ısırgan tohumu 100 gr polen 100 gr arı sütü 2 kg andız veya dut veya üzüm pekmezine karıştırılıp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süte veya üzüm suyuna 1'er yemek kaşığı karıştırılıp ye |
|